fiatalos és ragyogó bőr

Az örök fiatalság kulcsa: így válik a masszázs a bőröd legjobb barátjává!

A fiatalos és ragyogó bőr mindannyiunk álma. Az évek során azonban a bőrünk különböző külső és belső tényezők hatására könnyen veszíthet rugalmasságából és vitalitásából. Szerencsére van egy módszer, mely révén könnyedén megőrizhetjük és visszaállíthatjuk érzékeny kültakarónk fiatalos ragyogását, ez pedig nem más, mint a testet-lelket felfrissítő, rendszeresen végzett masszázs.

Talán te sem hitted, hogy a szervezetedre, valamint a közérzetedre gyakorolt pozitív hatáson túl még egy plusz pozitívummal is számolhatsz, ha rendszeresen masszíroztatsz, pedig a masszázs a bőröd számára is fantasztikus előnyöket kínál.

A masszázs hatalma a bőr egészsége és szépsége védelmében

Bármelyik masszázstípust is válaszd, a jótékony hatás nem marad el a bőrödre nézve. Nézzük meg, hogyan válhat a masszázs a bőröd legjobb barátjává!

Fokozza a vérkeringést

A svédmasszázs bármelyik fajtája serkenti a vérkeringést, tehát aktívan támogatja az oxigén, és egyéb fontos tápanyagok eljuttatását a bőrsejtekhez. A megfelelő véráramlás kulcsfontosságú a bőr egészségének megőrzéséhez és a sejtek megújulásához.

A hatást lehet fokozni többek között lávaköves masszázzsal, ahol a meleg még aktívabban stimulálja a vér keringését, illetve nagyszerű kiegészítő kezelés a köpölyözés, melynek révén a kezelt területen a vérerek még inkább kitágulnak, ezáltal friss vér és oxigén áramlik a szövetekbe.

Segít a méregtelenítésben

A masszázs fellendíti a test méregtelenítési folyamatát. Tudvalevő, hogy számos bőrprobléma forrása a méreganyagok felhalmozódása a szervezetben. A rendszeresen végzett masszázs révén könnyebben megelőzhetjük a különböző bőrproblémák kialakulását ( ilyen például az akné).

Egy alapos talpmasszázs – mivel rengeteg idegvégződés található a talpunkon – célirányosan képes kezelni bizonyos gyulladásosal járó folyamatokat, legyen az akárhol a szervezetben.

Csökkenti a stresszt

A stressz hihetetlen mértékben felgyorsítja a bőr öregedését, és hatására a különböző bőrproblémák is fokozottan jelennek meg az arc és a test részein. A masszázs segít a lazításban, és csökkenti a stresszt, ami hozzájárul a bőr fiatalosabb megjelenéséhez.

Egy aromaterápiás masszázs több érzékszervünket bevonva támogatja a pihenésünket. Ha pedig szeretnénk még inkább feltöltődni lelkileg, akkor egy páros masszázs keretein belül partnerünkkel vagy más, hozzánk közel álló személlyel is megoszthatjuk ezt a fantasztikus élményt.

Serkenti a kollagéntermelést, eltávolítja az elhalt hámsejteket

A kollagén a bőr egyik legfontosabb összetevője, ennek köszönhető annak rugalmassága és fiatalos megjelenése. A masszázs stimulálja a kollagéntermelést, így gondoskodik róla, hogy bőröd sokáig feszes és fiatalos maradjon.

Válaszd azokat a kezeléseket, ahol fókuszban van a  bőr regenerációja. A sómasszázs célja, hogy megszabadulhass az elhalt hámsejtektől, és ugyanezt segíti  a peelinggel kiegészített svédmasszázs is, ahol magas vitamintartalmú testradírokkal masszírozzák át a teljes testedet.

Összegzés

Ne feledd, ahhoz, hogy megtapasztalhasd a masszázs hosszú távú előnyeit, mint például a fiatalos és ragyogó bőr, fontos, hogy rendszeresen vegyél részt kedvenc kezeléseden. Próbálj ki bátran több típusú masszázst, konzultálj igény szerint masszőröddel vagy bőrgyógyászoddal, hogy megtaláljátok a szükségleteidnek legmegfelelőbb masszázsformát.  Bőröd garantáltan hálás lesz a gondoskodásért! 🙂

fiatalos és ragyogó bőr