Masszázs a téli lehangoltság ellen!

Masszázstípusok a téli lehangoltság ellen!

Valljuk be: a tél és a hideg nem a kedvencünk! Ebben az időszakban a szervezetünknek amellett, hogy nagyobb eséllyel kell megküzdenie különböző vírusokkal és baktériumokkal, a rövidebb és sötétebb napok sem tesznek hozzá a felhőtlen hangulatunkhoz. 

A jó hír az, hogy hamarosan búcsút inthetünk a téli hidegnek és jöhetnek a napsütéses nappalok, de addig is érdemes kialakítani egy olyan napirendet, amellyel sokat tehetünk a lehangoltság ellen. A napi rendszeres és minőségi étkezés, megfelelő mennyiségű alvás és mozgás mellett érdemes kipróbálnod más alternatív módszereket is a jókedved fokozása érdekében. 

Talán nem is gondolnád, de rendszeres masszázs mindamellett, hogy arra az 1-1,5 órára kikapcsolódsz, kiszakadsz a mindennapi problémák közül és nem stresszelsz, számos jótékony hatással rendelkezik. Ne feledd: a masszázs nem luxus, hanem az egészséges életmód szerves része. 

Épp ezért, összegyűjtöttünk a legnépszerűbb masszázstípusokat, amelyekkel könnyedén magad mögött hagyhatod a téli lehangoltságot, és újult erővel várhatod a fénysebességgel közeledő tavaszt. 

Az örök klasszikus svédmasszázs 

 Akár fizikai munkát végzel, akár irodait, a svédmasszázs mindig egy Jolly Joker masszázstípus! Nálunk, a Hátmasszázs.hu-nál szabadon dönthetsz arról, hogy masszőreink mely testrészeidre, illetve testtájaidra helyezzék a fókuszt a masszázs tekintetében, ha esetleg konkrét problémád, mozgásszervi panaszaid vannak. Ettől függetlenül természetesen választhatsz teljes testes masszázst is, ha úgy érzed arra van szükséged.


Nagy népszerűségnek örvend a köpölyözéssel kiegészített svédmasszázs is a vendégeink körében. Az ilyen kombinált kezelések izomletapadások, feszült és görcsös izmok esetében hatékony segítséget jelenthetnek. 

Sómasszázs: egy masszázstípus, amely miközben feltölt, a bőrödet is a gyönyörűvé varázsolja

A sómasszázs az egyik leggyorsabb módja annak, hogy megszabadulj az elhalt hámsejtjeidtől, ennek köszönhetően pedig könnyedén megújulhat a bőröd. A masszázs során a masszázsolajhoz gyógynövényes hatóanyagokkal kombinált sót keverünk, majd átmasszírozzuk a testrészeket. Ha még nem próbáltad, mindenképp tedd meg, pláne most a tavaszi időszak előtt és garantáltan nem fogsz hinni a szemednek, hogy milyen puhává, selymessé varázsoltuk a bőröd! 

Feltöltődés és alakformálás egyszerre? – Naná! Ez az alakformáló masszázs!

A narancsbőr sokunk nagy ellensége, ráadásul a téli időszak alatt könnyebben előfordul, hogy felszalad pár kiló, azonban megfelelő odafigyeléssel tehetünk ellene: zsírbontó és alakformáló masszázsunkkal a bőr állapotán, feszességén látványos, centiméterekben mérhető javulás érhető el. 

Mi, a cellulit masszázs során nem csupán a combok területét vesszük célba, de a csípő, derék, has is előtérbe kerül, méghozzá a teljes test bevonásával, hiszen a fő célunk nem a fogyasztás, hanem az alakformálás. Ezt a típusú masszázst kúraszerűen ajánljuk, körülbelül 2 hetente. Ha nyárra tökéletes alakot, feszesebb bőrt szeretnél, még nem késő elkezdeni! 

Frissítő aromaterápiás meleg olajos masszázs – Feltöltődés a testnek és a léleknek!

Ha úgy érzed teljesen besokalltál az elmúlt időszaktól, a hideg hónapoktól, elfáradtál testileg és lelkileg egyaránt, ez az a masszázstípus, amire szükséged van!

Az aromaterápiás masszázs különböző illóolajokkal történik, amelyek nem csupán a bőrön keresztül fejtik ki jótékony hatásukat, de belégzésük is rendkívül pozitívan hat az egészségünkre. Így ebben a formában talán a leghatékonyabb kezelésünknek módható. Kizárólag minőségi illóolajokat használunk, amelyek segítik az izmok ellazulását, serkentik a nyirokrendszert, fokozzák a természetes méregtelenítést, miközben a bőr fiatalodik. Kifejezetten ajánljuk ezt a masszázstípust szorongás, rossz közérzet, állandó stressz esetén vagy szimplán, ha csak egy kis felfrissülésre, újjászületésre vágynál a tél végén.

Lávaköves masszázs – Viszlát stressz, helló jó közérzet!

Ha még nem voltál lávaköves masszázson, mindenképp érdemes kipróbálnod, ugyanis amellett, hogy megannyi jótékony hatással rendelkezik, az általa nyújtott élmény is páratlan. A masszázs során 40-50 °C-os lávaköveket helyezünk a test különböző pontjaira, amelyek bazaltból készültek. A masszázs nem kézzel, hanem ezekkel a felmelegített kövekkel történik, és speciális masszázstechnikára épül. Különböző erősségben kérhető, annak függvényében, hogy a cél csupán egy pihentető masszázs vagy emellett egy konkrét probléma megoldása.

Lomi-Lomi Hawaii masszázs – Stresszoldás egzotikus módon 

A nevéből könnyedén rájöhetünk, hogy honnan származik ez a masszázstípus, amit nem véletlenül alkalmaznak ősidők óta: stresszoldó és nyugtató hatása megkérdőjelezhetetlen. A masszázst a teljes testen alkalmazzuk, folyamatos, lágy, hullámszerű mozdulatokkal, amelynek köszönhetően az izmok ellazulnak, illetve az elme is teljesen kikapcsol. Ha úgy érzed lelkileg megterhelt az elmúlt időszak, esetleg nehezen tudsz koncentrálni vagy elaludni várunk szeretettel Lomi-Lomi Hawaii masszázsunkra! 

Hamisítatlan talpmasszázsok – frissítő svéd vagy rendkívüli thai

 Nálunk kétféle talpmasszázs közül is választhatsz, attól függően, hogy mire vágysz. Ha célod a feszültségoldás, illetve a stressz csökkentése, akkor a frissítő svéd talpmasszázst ajánljuk. Egyáltalán nem erős és egyáltalán nem fájdalmas, maximum addig, ameddig jól esik. 

Talpmasszázs

 

A svéd talpmasszázson kívül, szalonunkban lehetőséged van a thai talpmasszázst is kipróbálni, ahol masszőreink a kezükön kívül egy fából készült masszírozó rúddal stimulálják a talpon található reflexpontokat, amelyek összeköttetésben állnak az aggyal, illetve az egész szervezettel. Ennek köszönhetően többek között ez a masszázstípus pihenteti a testet és az elmét, oldja a stresszt, illetve növeli az energiaszintet, amire valljuk be nagy szükségünk lehet egy hosszú, hideg tél után. 

Ha bármelyik masszázstípust kipróbálnád, jelentkezz be a weboldalunkon vagy telefonon az alábbi telefonszámon: +36 70 395 6773. Személyesen a 13. kerületben, a Borbély utca 5-7 szám alatt találsz minket. Várunk szeretettel!